söndag 6 april 2008

Brödbak

Anders har under en längre tid varit sugen på att baka sig lite bröd. Grovt bröd är inte helt lätt att få tag på. Så när han fick en torrjästleverans från Sverige så var det bara att sätta igång. Ugnarna i det här landet är ofta gasugnar, likaså våra. Det visade sig bli en match. In med brödet i ugnen. Lika fort ut med det igen och försöka släcka branden i bakplåtspappret. Kanske vore en idé med flamsäkra bakplåtspapper i asbest. Eftersom bakplåtspappret betedde sig så illa fick det inte längre vara med i spelet. In med brödet igen utan papper.

Nu beger sig Stefan och jag ut för att skaffa oss en film till kvällen. Vi går ner till vår lokale pirat dvd-handlare på gatan och väljer ut fyra filmer för en hundring.

Tillbaka i Anders lägenhet kan vi bara skönja konturerna av honom i den täta slagfältsdimman. Riktigt osigt har det lyckats bli. Ugnen är så pass låg att brödet har jäst upp i ugnens tak, så det är lite trixigt att få ut. Vi funderar på hur mycket det krävs för att brandlarmet ska börja tjuta och sprintlersystemet sätta igång. Men med riklig vädring klarar vi gränsvärdet och slipper besök från brandkåren.

Det som skulle bli bröd åker rätt i sopkorgen och fokus läggs istället på filmen. Ett litet nederlag. Första filmen vi börjar kolla på visar sig vara en sån som är filmad inne på en biograf. Det går inte så jättebra för oss. Andra filmen, Sleuth, visar sig dock vara helt ok både i kvalitet och story. Eller så hade vi bara sänkt våra krav och förväntningar tillräckligt lågt.

Inga kommentarer: