söndag 9 mars 2008

Servitör på neråttjack

Jag får börja med en skoj kommunikation från i fredags. Det tog rätt lång tid att få alla på samma spår i fredags när vi skulle börja vandringen. När vi till slut kommit iväg och gått runt hundra meter vänder vi oss om och finner Jane 50 meter bakom, till synes stillastående. Per ropar till henne: "Jane, who are you waiting for?" Varpå hon svarar: "I'm not waiting, I'm walking!" Skönt när förolämpningarna kan komma så spontant och oplanerat. Gånghastigheten i Korea är som sagt lite lägre än vad de flesta svenskar är vana vid.

Nu har jag precis kommit hem från en middag på T.G.I Friday's med Ted, Anders, Stefan och Per med fru. Namnbristen gör sig ännu en gång påmind. Det blev med servitörens hjälp en ganska rolig tillställning. Det hela började med massa småepisoder som byggde upp en stämning och en känsla av att servitören rökt på nåt som fick hans hjärnceller att jobba på halvfart, allmänt släpigt, men ändå tydligt tal. Jag tänkte dock bara leverera slutklämmen och hoppas att det fungerar ändå. Småepisoderna i sig är inte så spektakulära. När vi fått in maten så ville Ted ha lite extra peppar på sin mat, så han frågar servitören. Servitören i sin tur går ut och kommer snart tillbaka och meddelar, med blicken fäst på vem vet vad:
"The pepper is located to the left of you."
"Yes, but I want fresh pepper", blir Teds replik. Servitören försvinner ett ögonblick igen. Kommer in med en pepparkvarn som han först visar upp för Ted. Går sen runt bordet och ställer sig vid min tallrik och frågar:
"Where shall I grind the pepper?"
"On my plate, maybe, since I asked for it", blir Teds respons.
Lite synd tyckte jag om servitören, men det var rätt så underhållande.

Inga kommentarer: